Η Ζωή Ζενιώδη νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του El Sistema Greece

Το El Sistema Greece με χαρά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τη Ζωή Ζενιώδη η οποία αναλαμβάνει τον ρόλο της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του οργανισμού. Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία του El Sistema Greece ως προς τη συνέχιση και ενίσχυση της αποστολής του για την κοινωνική ένταξη παιδιών και νέων μέσα από την παροχή δωρεάν μουσικής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου.

Λίγα λόγια από την ίδια:
Περισσότερο από ποτέ, οι καιροί μαρτυρούν την ανάγκη για βαθιές κοινωνικές αλλαγές και διαφορετικούς τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ο,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε, να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε να εξελιχθούν οι ζωές όλων των παιδιών που ζουν ή βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο στη χώρα μας.

Η μουσική καλλιεργεί ήθη, έθιμα, αξίες, ανθεκτικότητα, όραμα και στόχο. Δίνει φτερά και βαθαίνει τις ρίζες. Είναι ένας από τους πιο άμεσους τρόπους ψυχικής σύνδεσης, αλληλεγγύης, ομαδικότητας και συνδιαλλαγής. Έχοντας βαθιά πίστη στο παιδί και τη μουσική, είναι τιμή μου να αναλαμβάνω, με απόλυτη επίγνωση της ευθύνης μου, αυτήν τη θέση. Με ενθουσιασμό, επιμονή, πάθος και αγάπη και μέσα από την αποδεδειγμένη πολυετή εργασία μου στην τέχνη, πάντα με κέντρο τον άνθρωπο, μαζί με την εξαιρετική ομάδα συνεργατών του El Sistema Greece, θα συνεχίσουμε να φέρνουμε κοντά ανθρώπους, προσφέροντας διαδρομές δημιουργικότητας, βοηθώντας τα παιδιά να αποκτήσουν ασφαλή περιβάλλοντα μέσα στα οποία θα εξερευνούν τις καλλιτεχνικές τους ταυτότητες και θα καλλιεργούν τον τόπο για έναν πιο ανθρώπινο και ελπιδοφόρο τρόπο ύπαρξης.

Η Ζωή Ζενιώδη μαέστρος με διαρκή και έντονη παγκόσμια παρουσία, αναφερόμενη από τον διεθνή τύπο και ως “Ms. Dynamite”, συνεργάζεται συχνά με οργανισμούς όπως η Lyric Opera of Chicago, Santa Fe Opera, Opera Queensland, Opera New Zealand, Opera Southwest, Florida Grand Opera και έχει εμφανιστεί σε χώρους όπως το Carnegie Hall, το Teatro Colón και η Philharmonie de Paris. Πρόσφατες συνεργασίες της: Buenos Aires Philharmonic με τον Vadim Gluzman με διθυραμβικές κριτικές, Orchestre de Paris, Köln Gürzenich Orchester, Auckland Philharmonia Orchestra, Christchurch Symphony Orchestra, Orchestra Wellington, Queensland Symphony Orchestra, Bremen Philharmonic, National Symphony Orchestra of Colombia, Bogota Philharmonic, Brno Philharmonic, μεταξύ πολλών άλλων. Είναι μέλος του Hart Institute of Women Conductors της Όπερας του Ντάλας από το 2016.
Πρόσφατα, μετά τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό “La Maestra” στο Παρίσι, επιλέχθηκε ως ένα από τα έξι μέλη της Ακαδημίας “Maestra” για την περίοδο 2022-2024. Έχει επίσης επιλεχθεί ως Mentee της υποτροφίας Taki Alsop για το 2023.

Οι άμεσες μελλοντικές συνεργασίες της περιλαμβάνουν παραγωγές με την Όπερα του Λος Άντζελες, τη Φιλαρμονική της Βρέμης, τη Philharmonia του Λονδίνου, την Opera Australia, το Teatro Colón, το Teatro Solis και τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, μεταξύ άλλων. Οι πιο πρόσφατες συνεντεύξεις της ήταν για τους NY Times και Los Angeles Times. Το ντοκιμαντέρ “Maestra” το οποίο αναφέρεται στη ζωή και την καριέρα της έκανε πρεμιέρα στο Tribeca Film Festival της Νέας Υόρκης και κέρδισε το δεύτερο βραβείο κοινού.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Ζωής στο ERT NEWS!