Τα παιδιά του El Sistema Greece μαθαίνουν μουσική καθημερινά, αλλά ποιος θα μπορούσε να τους μάθει τι σημαίνει να είσαι καλλιτέχνης, αν όχι οι ίδιοι οι καλλιτέχνες; Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε εξαιρετικούς ανθρώπους από το χώρο της μουσικής στο πλευρό μας!

Joyce DiDonato

Η μεσόφωνος Joyce DiDonato, μια από τις πλέον διάσημες λυρικές τραγουδίστριες στον κόσμο, είναι πρέσβειρα του El Sistema Greece και υποστηρίζει το πρόγραμμα με κάθε τρόπο. Μαζί με τους μουσικούς του El Sistema Greece συμμετείχε σε μια σειρά συναυλιών και εκπαιδευτικών εργαστηρίων στην Αθήνα.

Il Pomo d'Oro orchestra

«Πιστεύουμε ότι η ορχήστρα Il Pomo d’ Oro, μια ομάδα “μουσικών μεταναστών” με διάφορες εθνικότητες, είναι ο ιδανικός πρεσβευτής της ιδέας του El Sistema και θεωρούμε ηθική μας υποχρέωση να βοηθήσουμε με αυτό που ξέρουμε καλύτερα: τη μουσική. Συνεργαζόμαστε με το El Sistema Greece ως ομάδα δίνοντας συναυλίες και συμμετέχοντας σε μουσικά εργαστήρια αλλά και μεμονωμένα, παρέχοντας συμβουλευτικά μαθήματα και διδασκαλία».

Τα μέλη της ορχήστρας Il Pomo d’ Oro είναι πρεσβευτές του El Sistema Greece από την αρχή του προγράμματος, το φθινόπωρο του 2016. Τον Ιούλιο του 2018, η ορχήστρα επισκέφτηκε τον Προσφυγικό Καταυλισμό του Σκαραμαγκά συμμετέχοντας σε masterclasses και παραδίδοντας μαθήματα μουσικής στους μαθητές του.

Δείτε το βίντεο από την τελευταία τους επίσκεψη.