Η συναυλία του El Sistema Greece στο Athens Open Air Film Festival

Παρασκευή 23 Ιουνίου | 20.30

Ανοιχτό Θέατρο του Κολωνού

Είσοδος Ελεύθερη

Το El Sistema Greece επιστρέφει με μια συναρπαστική καλοκαιρινή συναυλία την Παρασκευή 23 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο του Κολωνού στο πλαίσιο του Athens Open Air Film Festival

Η συναυλία εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Έργο B-ME: Blending Melodies: Bridging Cultural Identities που υλοποιείται από το Sistema Cyprus, το El Sistema Greece και το  Associação das Orquestras Sinfónicas Juveniles Sistema Portugal και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το έργο B-Me ένωσε εγχώριους συνθέτες με μουσικούς με προσφυγικό ή μεταναστευτικό υπόβαθρο, ώστε να συν-δημιουργήσουν αυθεντικές μουσικές συνθέσεις, οι οποίες γεφυρώνουν τις διαφορετικές πολιτιστικές ταυτότητες. Οι συνθέσεις θα παιχτούν ζωντανά από τις νεανικές ορχήστρες των εταίρων και θα είναι διαθέσιμες σε κάθε άλλη ορχήστρα στον κόσμο. Μέσα από συναυλίες ευαισθητοποίησης στις χώρες των εταίρων και όχι μόνο, το B-Me αποσκοπεί να αναδείξει την αξία της πολιτιστικής ποικιλομορφίας.

Η El Sistema Greece Youth Orchestra θα ερμηνεύσει κομμάτια των Mario Laginha και Ana Seara από την Πορτογαλία, Άντη Σκορδή και Κυριακής Ιακωβίδου από την Κύπρο και της Ρωξάνης Χατζηδημητρίου από την Ελλάδα. Τη συναυλία θα διευθύνει ο Jose Angel Salazar Marin

Την εντυπωσιακή συναυλία θα ακολουθήσει η προβολή της βραβευμένης με Όσκαρ και διαχρονικά δημοφιλούς ταινίας ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ (NUOVO CINEMA PARADISO) του Τζουζέπε Τορνατόρε από το Athens Open Air Film Festival.

Το Θερινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Athens Open Air Film Festival εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2011 με πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την Αθήνα. Από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές φιλοξενούνται στην πόλη με στόχο την ανάδειξή της και την προσέλκυση των μόνιμων κατοίκων, των επισκεπτών και των τουριστών. Άγνωστα διαμάντια του παγκόσμιου κινηματογράφου, κλασικά αριστουργήματα, πρεμιέρες, μικρού και μεγάλου μήκους προβολές του νέου ελληνικού σινεμά αλλά και βωβές ταινίες συνοδεία ζωντανής μουσικής μετατρέπουν κάθε χώρο σε μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία. Το πλέον δραστήριο Φεστιβάλ της πρωτεύουσας προσφέρει ένα καλλιτεχνικό τετράμηνο γεμάτο πάθος και αγάπη για το σινεμά και την Τέχνη, ενώ όλες οι προβολές και οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό. Το Athens Open Air Film Festival είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της καλοκαιρινής Αθήνας.

Παρασκευή 23 Ιουνίου | 20.30

Ανοιχτό Θέατρο του Κολωνού

Είσοδος Ελεύθερη

EU