Η El Sistema Greece Youth Choir στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Κυριακή 10 Απριλίου | 13.00 | Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Είσοδος Ελεύθερη

Η El Sistema Greece Youth Choir υποδέχεται την άνοιξη με μία μοναδική πασχαλινή συναυλία και μας προσκαλεί στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη την Κυριακή 10 Απριλίου στις 13.00 για να απολαύσουμε ένα εορταστικό πρόγραμμα που θα μας ταξιδέψει σε διαφορετικά μέρη και εποχές.

Στο ρεπερτόριο της συναυλίας πρωταγωνιστεί η Κονγκολέζικη Λειτουργία Missa Luba, ένα θρησκευτικό χορωδιακό έργο, ιδανικό για την προώθηση της διαπολιτισμικότητας που αποτελεί βασικό στόχο του El Sistema Greece. Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη από τις Λειτουργίες που δημιουργήθηκαν στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, που κατάφερε να επηρεάσει μία ολόκληρη γενιά της νεολαίας της Δύσης. Το έργο, που τραγουδιέται σε παραδοσιακά κονγκολέζικα στυλ, είναι άρρηκτα συνυφασμένο με την κουλτούρα του Κονγκό, κατάφερε όμως να συνδέσει αυτές τις παραδόσεις με το δυτικό κυρίαρχο ρεύμα. Μέρη της λειτουργίας ακούγονται σε ταινίες του Pier Paolo Pasolini και του Lindsey Anderson, το εξώφυλλο του άλμπουμ εμφανίζεται στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι” του Stanley Kubrick, ενώ ακόμα και στη δεκαετία του 1980 οι Clash αναφέρουν τη Missa Luba στους στίχους του τραγουδιού τους “Car Jamming”.

Η Λειτουργία θα παρουσιαστεί ολόκληρη με συνοδεία κρουστών και πιάνου, ενώ το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα της συναυλίας θα εμπλουτιστεί με τραγούδια από διαφορετικά μουσικά είδη, χώρες και εποχές δημιουργώντας μια αξέχαστη χορωδιακή γιορτή για κάθε ακροατήριο.

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Μουσική Διεύθυνση: Βάγια Παπαγιαννοπούλου

Ερμηνεύουν:

El Sistema Greece Youth Choir

Αθηνά Φυτίκα (πιάνο)

Αγγελική Λαπάκη, Νικόλας Τσιγάντες (κρουστά)
Μουσική προετοιμασία: Βάγια Παπαγιαννοπούλου, Ειρήνη Τζαμτζή, Γιάννης Ισμυρνιόγλου

Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη | Βασ. Σοφίας και Μέρλιν 9, Αθήνα

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας, χωρίς προκράτηση θέσης. Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας o χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης θα λειτουργήσει ως αμιγής. Για την είσοδο των ενηλίκων απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Για ανήλικους από 4 έως και 17 ετών απαιτείται η επίδειξη δήλωσης self-test τελευταίου εικοσιτετραώρου ή PCR (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών). Οι ανήλικοι από 12 έως και 17 ετών μπορούν εναλλακτικά να προσκομίσουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονος έλεγχος ταυτοπροσωπίας, όπως προβλέπει ο νόμος. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.