Μια μουσική συμφωνία αλληλεγγύης: Οι Young Leaders του El Sistema Greece μοιράζονται τα συναισθήματά τους για την τραγωδία στα Τέμπη

  • Αρχική
  • Iστορίες του ESG
  • Μια μουσική συμφωνία αλληλεγγύης: Οι Young Leaders του El Sistema Greece μοιράζονται τα συναισθήματά τους για την τραγωδία στα Τέμπη
Young Leaders

Η δύναμη της μουσικής να φέρνει τους ανθρώπους κοντά και να εμπνέει θετικές αλλαγές βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής του El Sistema Greece. Στον απόηχο της τραγωδίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους, οι Young Leaders του El Sistema Greece θέλησαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να μοιραστούν τα συναισθήματά τους για το γεγονός αυτό. Μέσα από αυτό το άρθρο αλλά και το βίντεο που επιμελήθηκαν οι ίδιοι δίνουμε τον λόγο στους μαθητές μας, που αισθάνονται την ανάγκη να μιλήσουν για ένα θέμα που επηρεάζει τις κοινότητές τους αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της. Εκφράζοντας τα συναισθήματά τους, οι Young Leaders του El Sistema Greece στοχεύουν να ευαισθητοποιήσουν για τις καταστροφικές συνέπειες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και να εκφράσουν τη βαθιά τους θλίψη για τις ζωές που χάθηκαν και τις οικογένειες που επλήγησαν. Μέσα από το πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης του El Sistema Greece, οι Young Leaders έχουν μάθει την αξία της κοινότητας για τους ανθρώπους ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή.

Ο Χασάν, η Βερόνικα, η Αμαλία, ο Αλέσιο και η Ειρήνη είναι κάποιοι μεταξύ των πολλών Young Leaders του El Sistema Greece, που έχουν επηρεαστεί βαθιά από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στην Ελλάδα. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα δικά τους λόγια:

Ανασφάλεια, αναξιοπιστία και ένα τεράστιο συναίσθημα απορίας είναι αυτά που με κατακλύζουν τον τελευταίο καιρό. Έχει χαθεί η συναισθηματική ισορροπία”.

Φόβος μέσα μου και άγχος μ’ έπιασε και με αυτό που έγινε η καρδιά μου έσπασε”.

Απογοήτευση , πένθος είναι τα συναισθήματα μετά από ένα χαμό. Απορώ για το αύριο, τι θα γίνει”.

Φόβος και οργή είναι μερικά από τα συναισθήματα που νιώθω αυτές τις μέρες. Γιατί συνέβη αυτό το δυστύχημα; Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Δεν μπορούσε να αποφευχθεί; Πώς; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια μου μετά από αυτό το συμβάν; Αυτά και άλλα πολλά είναι ερωτήματα τα οποία μένουν αναπάντητα ενώ δεν θα ‘πρεπε. Οι αποριες μου μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα”.

Το γεγονός δε θα μπορούσε παρά να προκαλέσει δυσάρεστα συναισθήματα σε όποιον επιθυμεί να θεωρείται άνθρωπος. Επιθυμώ να θεωρούμαι άνθρωπος”.

Μέσα από τη μουσική τους εκπαίδευση και τη δέσμευσή τους στην κοινωνική αλλαγή, οι Young Leaders του El Sistema Greece έχουν αποδείξει την αφοσίωσή τους στην οικοδόμηση μιας πιο ισότιμης και συμπεριληπτικής κοινωνίας. Καθώς συνεχίζουμε καθημερινά να ζούμε με τις συνέπειες αυτής της τραγωδίας, το παράδειγμα των παιδιών αποτελεί πηγή δύναμης και ελπίδας. Θα συνεχίσουμε ακούραστα να υποστηρίζουμε την αφοσίωσή τους στην δημιουργία μιας πιο ισότιμης και ενωμένης κοινωνίας, όπου η ενσυναίσθηση και η αλληλεγγύη είναι οι κινητήριες δυνάμεις της προόδου. Στην δική μας μουσική κοινότητα συνεργαζόμαστε καθημερινά για να δημιουργήσουμε ένα πιο φωτεινό μέλλον για όλους. Η συμφωνία αλληλεγγύης των Young Leaders του El Sistema Greece απευθύνεται σε όλους μας, υπενθυμίζοντάς μας τη δύναμη της μουσικής και τη σημασία του να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον σε δύσκολες στιγμές.

Η μουσική του παρακάτω βίντεο γράφτηκε και ερμηνεύτηκε από τη Βερόνικα και τον Αινεία, μουσικοί τσέλου στην El Sistema Greece Youth Orchestra και μέλη του Young Leaders Program του El Sistema Greece.