Τα πιο μαγικά Χριστούγεννα με την Αλέξια και το El Sistema Greece

Αλέξια

Οι ταλαντούχοι μουσικοί του El Sistema Greece μαζί με την υπέροχη Αλέξια μας χάρισαν δύο αξέχαστες sold out τζαζ συναυλίες με τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα κινηματογραφικά τραγούδια διεθνώς μέσα σε ένα ονειρικό σκηνικό στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπό τη διεύθυνση του εξαιρετικού μαέστρου μας Jose Angel Salazar Marin!

Αλέξια
©SNFCC//Mariza Kapsabeli

Στις 19 και 26 Δεκεμβρίου η διεθνώς αναγνωρισμένη και πολυβραβευμένη Αλέξια με την τζαζ μπάντα της ένωσε τις δυνάμεις της με την El Sistema Greece Youth Orchestra και μαζί μετέφεραν τον ήχο της τζαζ, γκόσπελ και σουίνγκ μουσικής των ταινιών εποχής κατευθείαν στην καρδιά της Αθήνας.

Αλέξια
©SNFCC//Mariza Kapsabeli

Η συνεργασία αυτή καθώς και οι δύο συναυλίες θα μείνουν αξέχαστες στις μνήμες και στις καρδιές όλων αλλά κυρίως στους μουσικούς της El Sistema Greece Youth Orchestra που με μεγάλη αφοσίωση και επιμονή κατάφεραν να πετύχουν ένα τόσο υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Τα λόγια που μοιράστηκαν μαζί μας οι μουσικοί (καθώς και κάποιοι από τους γονείς τους) μας γεμίζουν χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας.

“Ήταν μια φανταστική εμπειρία. Χαίρομαι πολύ που είχα τη δυνατότητα να συμμετέχω σε μια τόσο όμορφη συναυλία με τόσο ταλαντούχους ανθρώπους.”– Έρη, βιόλα

Μοναδική απερίγραπτη εμπειρία. Ανυπομονώ την επόμενη.” – Κωνσταντίνος, βιολί

Υπέροχη εμπειρία για θεατές και για μουσικούς.” – Φάνης, κοντραμπάσο

Μια καταπληκτικοφανταστική συναυλία με μια σπουδαία καλλιτέχνη.” – Γιάννης, βιολί

Μια μοναδική βραδιά που ανυπομονώ να ζήσω ξανά.” – Αινείας, τσέλο

Ήταν μια καταπληκτική ευκαιρία να συνεργαστούμε με μια υπέροχη καλλιτέχνη. Νιώθω χαρούμενος που κατάφερα να μοιραστώ αυτή την εμπειρία με τους φίλους μου.” – Αλέσιο, γαλλικό κόρνο

Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος γιατί πρώτη φορά θα έπαιζα μπροστά σε τόσο κόσμο.” – Γιώργος, φλάουτο

Αυτή τη συναυλία θα τη θυμάμαι για πάντα. Ήμουν πολύ χαρούμενη που ξανανέβηκα στη σκηνή αυτή. Νιώθω πολύ γεμάτη και ευχαριστημένη.” – Σούνα, βιόλα

Αυτή η συναυλία θα μου μείνει αξέχαστη και θα περιπλανιέται για πάντα στο νου μου.” – Θωμάς, βιολί

Εξαιρετικά συγκινητική!!!!” – Κίρα, βιολί

Ήταν μια μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ” – Μαρίνα, βιολί

Ως νέο μέλος του EI Sistema Greece, είμαι τόσο ενθουσιασμένη και περήφανη που βρίσκομαι εδώ. Νιώθω το πάθος όλων, τη διακαή αγάπη και τη φιλικότητα όλων, συμπεριλαμβανομένων των διοργανωτών, των δασκάλων και των μουσικών. Κατά τη γνώμη μου, νιώθω τιμή και για τον εαυτό μου, αφού είμαι ο μόνη Κινέζα στην ορχήστρα”. Τρίνα – τσέλο

“Ήταν μια αναζωογόνηση, γιατί 2 χρόνια τώρα είχαμε μπουχτίσει με τα λοκντάουν και βαρεθήκαμε και ήταν μια μεγάλη ανάσα.” – Νικόλας, κρουστά

Η πρώτη μου συναυλία, μια μοναδική εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη! Η Αλέξια πολύ ευγενική και ενθαρρυντική με ολους μας, την ευχαριστώ.” – Μίλτος, φλάουτο

Συγχαρητήρια σε όλους τους μουσικούς της El Sistema Greece Youth Orchestra για το ταλέντο και την αφοσίωσή τους που τους οδήγησε σε αυτό το μουσικό αποτέλεσμα καθώς και στην εξαιρετική τζαζ μπάντα που μας συνόδευσε επί σκηνής.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Αλέξια για την εμπιστοσύνη, το ταλέντο και την αγάπη που μοιράστηκε απλόχερα με τους μουσικούς μας και όλη μας την ομάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που για μια ακόμη φορά μας φιλοξένησε και μας εμπιστεύτηκε αγκαλιάζοντας και τις δύο αυτές συναυλίες μας.

Θέλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τους  δασκάλους μας, για την αγάπη και την ποιότητα στη δουλειά τους και όλους τους γονείς που στηρίζουν τις προσπάθειες όλων μας σε αυτό το μεγάλο μουσικό ταξίδι.

Τέλος ευχαριστούμε τα Νέα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα που φιλοξένησαν τις πρόβες μας συμβάλλοντας στο να γίνουν αυτές οι δύο συναυλίες πραγματικότητα.

Η συναυλία θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 και από το ERT Flix καθώς και από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου. Ακόμη, θα μεταδοθεί ανήμερα την Πρωτοχρονιά μέσω του ERT World και θα παραμείνει διαθέσιμη για 7 ημέρες μέσω του ERT Flix On Demand.

Αλέξια
©SNFCC//Mariza Kapsabeli

Συντελεστές:

Αλέξια Βασιλείου | Φωνή & Σύλληψη
El Sistema Greece Youth Orchestra | Ορχήστρα
José Ángel Salazar Marín | Μουσική διεύθυνση

Τζαζ σύνολο:

Γιώργος Μορφίτης | Πιάνο & Μουσική Προετοιμασία
Δημήτρης Κασσαβέτης | Ηλεκτρική Κιθάρα
Φίλιππος Παππάς | Σαξόφωνο
Χάρης Μέρμηγκας | Μπάσο στις 19/12
Γιώργος Παλαμιώτης | Μπάσο στις 26/12
Νίκος Κασσαβέτης | Κρουστά
Άλεξ Κασσαβέτης | Ηλεκτρικό Μπάσο

Γιώργος Μορφίτης | Ενορχηστρώσεις

Εκπροσώπηση Αλέξιας: Delta Pi