Το El Sistema Greece στο Φεστιβάλ Τεχνών Rolex

Παρασκευή 26 Μαΐου, 19.30 | Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την Παρασκευή 26 Μαΐου η διαπολιτισμική νεανική συμφωνική ορχήστρα του El Sistema Greece ενώνει τις δυνάμεις της με μουσικούς από άλλες ορχήστρες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Rolex, όπου θα πραγματοποιήσουν μια μοναδική συναυλία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ανάμεσα σε ένα πρόγραμμα ποικίλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, μια συναυλία από την El Sistema Greece Youth Orchestra & Friends θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 20ής επετείου του Γκαλά της Πρωτοβουλίας Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό τη διεύθυνση του Ισπανού μαέστρου και υπότροφου της Rolex κατά τη χρονιά 2002-2003 Josep Caballé Domenech. Το ρεπερτόριο της συναυλίας θα είναι ποικίλο, με κλασικά και σύγχρονα έργα.

Την El Sistema Greece Youth Orchestra θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους μέλη από τις ορχήστρες Camerata Junior-Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής και Underground Youth Orchestra.

Το Φεστιβάλ Τεχνών Rolex θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 26 και 28 Μαΐου 2023.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ:

https://www.rolex.org/el/rolex-mentor-protege/rolex-arts-festival

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ EL SISTEMA GREECE

Το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece προσφέρει δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους/νέες με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις. Η El Sistema Greece Youth Orchestra ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2017 και αποτελεί μια διαπολιτισμική ορχήστρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που προσφέρει μια μοναδική διαδικασία ορχηστρικής μάθησης βασισμένη στις αρχές και τις πρωτοποριακές πρακτικές διδασκαλίας του El Sistema Βενεζουέλας. Η ορχήστρα είναι ανοιχτή σε νεαρούς μουσικούς ηλικίας 8-26 ετών που γνωρίζουν κάποιο ορχηστρικό όργανο, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας ή θρησκείας. Το ΚΠΙΣΝ από την αρχή της λειτουργίας του στηρίζει τον οργανισμό και έχει επανειλημμένα φιλοξενήσει τους μαθητές του El Sistema Greece, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συναυλίες υψηλού επιπέδου, αποκτώντας πολύτιμες μουσικές εμπειρίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ROLEX

Μέσω της Πρωτοβουλίας Perpetual Arts, ενός ευρέος χαρτοφυλακίου τεχνών που εκτείνεται στη μουσική, την αρχιτεκτονική, τον κινηματογράφο και το πρόγραμμα Rolex mentoring, η Rolex επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Σε όλες αυτές τις προσπάθειες, το brand υποστηρίζει την καλλιτεχνική αριστεία και τη μετάδοση της γνώσης στις μελλοντικές γενιές, συμβάλλοντας διαχρονικά στον πολιτισμό παγκοσμίως.

Η Rolex γιορτάζει την 20ή επέτειο του προγράμματος mentoring και τη δέσμευσή της στις τέχνες παγκοσμίως όλα αυτά τα χρόνια. Για πρώτη φορά, η εταιρεία θα φέρει αυτό το πρόγραμμα και δεκάδες από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες του κόσμου που διαπρέπουν στην τέχνη τους στην Αθήνα σε έναν εορτασμό της κληρονομιάς των 20 χρόνων mentoring.

Το Φεστιβάλ Τεχνών Rolex, το οποίο καλύπτει τον χορό, το θέατρο, τη μουσική, τον κινηματογράφο, την αρχιτεκτονική, τις εικαστικές τέχνες και τη λογοτεχνία και παρουσιάζει μια γενιά εξαιρετικών διεθνών καλλιτεχνών που έχουν προωθήσει το έργο τους με την υποστήριξη της Rolex, θα παρουσιαστεί στο κοινό από τις 26 έως τις 28 Μαΐου.

Διεπιστημονικές παραστάσεις, εκθέσεις, αναγνώσεις, προβολές, εγκαταστάσεις και συζητήσεις θα μοιραστούν τα επιτεύγματα και τις συνεχιζόμενες δημιουργικές σχέσεις περισσότερων από 60 ωφελούμενων και καθοδηγητών της Rolex. Θα γεμίσει σκηνές, γκαλερί και δημόσιους χώρους σε εννέα χώρους στην Αθήνα – το λίκνο των τεχνών και της μάθησης – για μια ολόκληρη εβδομάδα την άνοιξη του 2023 με περισσότερες από 30 παραστάσεις και εκδηλώσεις, για τον εορτασμό της 20ής επετείου της πρωτοβουλίας Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative.

 

Συντελεστές:

El Sistema Greece Youth Orchestra & Friends | Ορχήστρα

Josep Caballé Domenech | Μουσική διεύθυνση

Σολίστ:

David Carpenter

Susan Platts

Dianne Reeves

Romero Lubambo

Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης συναυλίας στην El Sistema Greece Youth Orchestra συμμετέχουν μουσικοί από τις ορχήστρες:

Camerata Junior

Underground Youth Orchestra

 

Παρασκευή 26 Μαΐου, 19.30

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

 

 

Δείτε το Rolex Arts Festival – Gala: Την 20η επέτειο Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative:

https://www.youtube.com/watch?v=lCu008nSRTo&list=PLntzSqFB2HFw_tPyVwleF2p7-nXNDoXJX&index=3