Η εμπειρία της συμμετοχής στην El Sistema Greece Youth Orchestra Ο Αζίμ είναι ένας νεαρός μουσικός από το Αφγανιστάν, παίζει βιολί και είναι μέλος της El Sistema Greece Youth Orchestra από το 2017.

  • Αρχική
  • Iστορίες του ESG
  • Η εμπειρία της συμμετοχής στην El Sistema Greece Youth Orchestra Ο Αζίμ είναι ένας νεαρός μουσικός από το Αφγανιστάν, παίζει βιολί και είναι μέλος της El Sistema Greece Youth Orchestra από το 2017.

“Άκουσα πρώτη φορά για το El Sistema Greece από κάποιους φίλους. Μέχρι τότε ήξερα μόνο λίγο κιθάρα. Ξεκίνησα με μαθήματα βιολιού και σύντομα μπήκα στην El Sistema Greece Youth Orchestra. Τώρα πια, ως μέλος της ορχήστρας είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι μία πολυεθνική ορχήστρα και μου προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίζω διαφορετικές κουλτούρες και ανθρώπους με διαφορετικές εμπειρίες. Σημαίνει πολλά αυτό για μένα.

Θα πρότεινα σε όλους τους νέους μουσικούς να μπουν στην ESGYO για πολλούς λόγους. Θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μαθητές και δασκάλους από διάφορα μέρη του κόσμου, θα έρθουν σε επαφή με άγνωστες κουλτούρες και θα μάθουν ξένες γλώσσες -ή τουλάχιστον αρκετές ξένες λέξεις. Και φυσικά, παράλληλα θα παίζουν μουσική και θα έχουν τη χαρά να συμμετέχουν συναυλίες στις πιο μεγάλες σκηνές, σαν αληθινοί καλλιτέχνες!

Μία από τις καλύτερες εμπειρίες που είχα μέχρι τώρα με την ESGYO ήταν το 2017 στη συναυλία στο Ηρώδειο. Ήταν η πρώτη φορά που πήρα μέρος σε μία τόσο μεγάλη συναυλία με 250 ακόμα μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας το  El Sistema Greece. Εκείνο το βράδυ ήταν το καλύτερο της ζωής μου και θα το θυμάμαι για πάντα”.