Αποκλειστική συνέντευξη του διεθνώς καταξιωμένου πιανίστα και συνθέτη Αλέξανδρου Μαρκέα στο El Sistema Greece

  • Αρχική
  • Iστορίες του ESG
  • Αποκλειστική συνέντευξη του διεθνώς καταξιωμένου πιανίστα και συνθέτη Αλέξανδρου Μαρκέα στο El Sistema Greece

Ο Αλέξανδρος Μαρκέας είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας πιανίστας και συνθέτης σύγχρονης ορχηστρικής μουσικής με τον οποίο το El Sistema Greece είχε τη χαρά και την τιμή να συνεργαστεί από τα πρώτα χρόνια της δράσης του. 

Έχοντας σπουδάσει στο Εθνικό Ωδείο της Ελλάδας και στο Εθνικό Ανώτερο Ωδείο του Παρισιού, όπου διδάσκει αυτοσχεδιασμό, ο Αλέξανδρος Μαρκέας έχει έντονο ενδιαφέρον για τις γλώσσες της παραδοσιακής μουσικής και ευνοεί συναντήσεις με αυτοσχεδιαστικούς μουσικούς από διαφορετικούς πολιτισμούς. Εμπνέεται από διαφορετικά πεδία καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως η αρχιτεκτονική, το θέατρο και οι πλαστικές τέχνες (εγκαταστάσεις, βίντεο) αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις στην παραδοσιακή συναυλία, ώστε να δημιουργεί συγκεκριμένες μουσικές καταστάσεις ακρόασης. Η μουσική του χαρακτηρίζεται από θεατρικό πνεύμα και από τη χρήση τεχνικών πολυμέσων.

Για τη μεγάλη συναυλία του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου στην Philharmonie de Paris, στο πλαίσιο του ODE project, για την οποία 120 νέοι μουσικοί από τις 27 χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα στους οποίους και έξι μαθητές του El Sistema Greece, ενώθηκαν σε μία πανευρωπαϊκή νέα ορχήστρα για μία και μοναδική συναυλία, ο Αλέξανδρος Μαρκέας ανέλαβε τη σύνθεση ενός πρωτότυπου έργου με τίτλο “Freedom, She Yells!”. 

Λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου έργου του, κατά τη διάρκεια σύντομης  επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Αλέξανδρος Μαρκέας έκανε μία στάση στην Κυψέλη και παραχώρησε μία αποκλειστική συνέντευξη στο El Sistema Greece και στην Υπεύθυνη Επικοινωνίας μας, Φένια Μπινιάρη, όπου μας μίλησε εφ’ όλης της ύλης. Για τη μουσική του, τη συμμετοχή του στο ODE Project, τη μακρά συνεργασία και φιλία του με το El Sistema Greece και για τη μαγική ιδιότητα της μουσικής να ενώνει τους ανθρώπους. 

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αλέξανδρο Μαρκέα για τη συνεχή του πολυεπίπεδη υποστήριξη στο έργο του El Sistema Greece και ευχόμαστε η φιλία μας να συνεχιστεί και να αποδώσει ακόμα περισσότερους μουσικούς – και όχι μόνο – καρπούς.

Την απολαυστική του συνέντευξη μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: