Ακαδημαϊκό έτος 2018-19

Δράσεις

Ακαδημαϊκό έτος
2018-19

Το El Sistema Greece είναι ένα εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης το οποίο από το 2016 προσφέρει δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους στην Ελλάδα.

Όλα τα παιδιά -ανεξαρτήτως εθνικότητας, γλώσσας και θρησκείας- χάρη στη μουσική αποκτούν εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον και αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας.

Η μουσική είναι μια διεθνής γλώσσα και ένα ισχυρό   εργαλείο   κοινωνικής ένταξης. Αποδεδειγμένα, η μουσική εκπαίδευση είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό μέσο για την επίτευξη μακροπρόθεσμης κοινωνικής αλλαγής τόσο για τα παιδιά, όσο και για τις οικογένειές τους, σε όλο τον κόσμο.

Τον Οκτώβριο του 2018 το El Sistema Greece συστάθηκε ως αυτόνομη ΜΚΟ με την υποστήριξη του El Sistema Βενεζουέλας (Fundamusical Simon Bolivar) και του Sistema Europe και εγκαινίασε ένα νέο, αυτόνομο χώρο μουσικής εκπαίδευσης στην πολυπολιτισμική γειτονιά της Κυψέλης, στον οποίο προσφέρει καθημερινά δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους/νέες ηλικίας 5-26 ετών.

Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019

  • Το El Sistema Greece προσφέρει δωρεάν μαθήματα βιολιού, βιόλας, τσέλου, τρομπέτας και χορωδίας στα Προσφυγικά Κέντρα Σκαραμαγκά και Ελαιώνα, στο ΚΔΑΠ Δημήτρειο στο Μοσχάτο, στο κοινοτικό κέντρο Ένα Παιδί Ένας Κόσμος, στα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα στον Άλιμο και στο χώρο του ESG στην Κυψέλη.
  • 557 μαθητές παρακολούθησαν τα μαθήματα και τις δράσεις του El Sistema Greece, ενώ οι ώρες της μουσικής ήταν 834.
  • Το El Sistema Greece συνεργάστηκε με το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και υλοποίησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μουσικό πρόγραμμα Lullaby Project, φέρνοντας σε επαφή καταξιωμένους Έλληνες και ξένους μουσικούς με μητέρες από ευπαθή περιβάλλοντα (προσφυγικά camps, κοινοτικά κέντρα, φυλακές κ.α.). Οι συμμετέχοντες δημιούργησαν μοναδικά τραγούδια-νανουρίσματα τα οποία παρουσιάστηκαν τον Ιούνιο του 2018 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
  • Ιούνιος 2018 : 9 νεαροί μουσικοί του El Sistema Greece και δύο δάσκαλοι συμμετείχαν στο Sistema Europe summer camp στην Αγγλία.
  • Ιούνιος 2018 : 3 νεαροί μουσικοί του El Sistema Greece συμμετείχαν στο MACH camp, στη λίμνη Como στην Ιταλία.
  • Η διάσημη Αμερικανίδα μεσόφωνος Joyce DiDonato, επισκέφτηκε την Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην οποία πήραν μέρος και μαθητές του El Sistema Κατά τη διαμονή της στην Αθήνα, ως καλεσμένη του ESG, παρακολούθησε τα μαθήματα μουσικής του ESG στον Προσφυγικό Κέντρο Σκαραμαγκά και στην Κυψέλη και τραγούδησε αποκλειστικά για τους μαθητές του και τις οικογένειές τους.
  • Ιούνιος-Ιούλιος 2018: Στο πλαίσιο της διπλωματικής τους εργασίας, 3 μαθητές του Paris Conservatoire, εργάστηκαν για το ESG στο Προσφυγικό Κέντρο του Σκαραμαγκά για 3 εβδομάδες.
  • Καταξιωμένοι παιδαγωγοί και καλλιτέχνες όπως οι: Ron Alvarez, Gerald Wirth, Lourdes Sanchez, Raquel Campomas, Thibault Vieux, Musicians Without Boarders, Τrio Vivace κ.α. επισκέφθηκαν την Αθήνα και πραγματοποίησαν μαθήματα και σεμινάρια αποκλειστικά για τους μαθητές και τους δασκάλους του
  • Οι μαθητές του ESG παρακολούθησαν πρόβες μουσικών συνόλων και ορχηστρών (Orchestra de Radio France, Il Pomo d’Oro, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ), καλεσμένοι των ίδιων των καλλιτεχνών.
  • Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του ESG, πραγματοποιήθηκαν 4 σεμινάρια χορού στο Προσφυγικό Κέντρο Σκαραμαγκά από διεθνείς καλλιτέχνες.
  • Σεπτέμβριος 2018: Η ταλαντούχα Ελληνο-Ισπανίδα Safira Antzus, μέλος του Global Leaders Programme, ανέλαβε τη μουσική διεύθυνση της νεανικής εκπαιδευτικής ορχήστρας El Sistema Greece Youth Orchestra. Η ESGYO αποτελείται από 73 νεαρούς μουσικούς και έχει κοινωνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ανάμεσα στα μέλη της είναι μαθητές του ESG, μαθητές δημοσίων, ιδιωτικών και μουσικών σχολείων της Αττικής και των γύρω νομών.
  • Νοέμβριος 2018: Ο 21 ετών Jose Angel Salazar Marin, παιδί θαύμα, μαέστρος και βιολονίστας, εκπαιδευμένος από το El Sistema στη Βενεζουέλα, έγινε καλλιτεχνικός υπεύθυνος του
  • Δεκέμβριος 2018: Οι Latin Brass Connection (μουσικοί από τη Βενεζουέλα και την Ισπανία), έδωσαν μία χριστουγεννιάτικη Side by Side συναυλία με τους μουσικούς της ESGYO και της χορωδίας του ESG, ενώ πραγματοποίησαν και ένα δωρεάν masterclass για μαθητές στο Ωδείο Αθηνών, το οποίο διοργανώθηκε από το
  • Απρίλιος 2019: Η ορχήστρα και η χορωδία του ESG έδωσαν μια Side by Side συναυλία μαζί με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, στην Εθνική Λυρική Σκηνή.
  • Απρίλιος 2019: Επίσκεψη του Gerald Wirth στο ESG. Κατά την εβδομαδιαία παραμονή του στην Αθήνα εκπαίδευσε τους δασκάλους του ESG και παρακολούθησε όλα τα μαθήματα.
  • Απρίλιος 2019: Καλεσμένοι του ESG, οι Magicians Without Borders
  • Μάιος 2019: Δημιουργία των εκπαιδευτικών μουσικών συνόλων: Ορχήστρα Σκαραμαγκά, Ορχήστρα Κυψέλης, Ορχήστρα Μοσχάτου, στις οποίες συμμετέχουν οι μαθητές του ESG ως προετοιμασία για την μετέπειτα ένταξή τους στην ESGYO.
  • Μάιος 2019: Η χορωδία του ESG τραγούδησε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.
  • Ιούνιος 2019: Επίσκεψη μουσικών της Orchestre Philharmonique du Luxembourg στα μαθήματα μουσικής του ESG και παράδοση μαθημάτων.
  • Ιούνιος 2019: Υλοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Lullaby Project, σε συνεργασία του ESG με το Carnegie Hall, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε η συναυλία Lullaby Project | Πολύτιμα Δώρα, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
  • Ιούνιος 2019: Τα μέλη της El Sistema Greece Youth Orchestra ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη καλεσμένοι του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και συνέπραξαν με την νεανική ορχήστρα
  • Ιούνιος 2019: Στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival 2019, σε διοργάνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οι νεαροί μουσικοί του ESG έδωσαν συναυλία μαζί με τη Yale Alumni Chorus, τον στην Εθνική Λυρική Σκηνή.
  • Ιούλιος 2019: Το ESG διοργάνωσε δύο θερινά εργαστήρια μουσικής, το El Sistema Greece School of Hip Hop και την Εβδομάδα Χορωδίας El Sistema Τα εργαστήρια είχαν διάρκεια μία εβδομάδα το καθένα και τα παρακολούθησαν με δωρεάν συμμετοχή 54 μαθητές.
  • Ιούνιος-Ιούλιος 2019: Διοργάνωση θερινών μουσικών μαθημάτων για ωφελούμενους σε δομές των οργανισμών Elix, Zeuxis, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Ο υπογράφων,

 

Anis Barnat

Want to know more about us? Just download brochure...
Services

We deals with many services to take extra care of your problem solutions.

Business services is a general term that describes work that supports a business but does not produce a tangible commodity. Information technology is important.

Tax Consultancy

This is one of many areas of professional services where our firm is well ahead of the competition.

Audit & assurance

People are only as good as the tools they possess. So, to consistently deliver high-quality auditing services.

Value Added Tax

We are providing and dealing with all sorts of legal and professional services and matters to operate.

Accounting Services

Our professionals provide a range of accounting and assurance services of the highest standards.

Tax Outsourcing

Unlike our competitors we have in house qualified lawyers and accountants who can help you.

Amazing Strategy

Operates an atmosphere that promote creative approach for clients needs.
Funfact

Don’t misread here we have random & interesting facts.

Starfish can re-grow their arms. In fact, a single arm can regenerate a whole body. Google’s founders were willing to sell & consult.
1 +
Team members
1 +
Winning Awards
1 +
Client’s Feedback
1 +
Completed Works
Testimonial

It’s always a joy to hear that the work we do, has positively reviews.

We have spent 9 years working for one of Australia’s most recognised and successful retailers so we have many good review of works.