Η Αποστολή μας

Αποστολή

Εκπαιδευτικό
Μουσικό Πρόγραμμα
Κοινωνικής Ένταξης

Το El Sistema Greece είναι ένα εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης  που παρέχει δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους στην Ελλάδα. Σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως εθνικότητας, γλώσσας και θρησκείας, προσφέρεται δωρεάν μουσική εκπαίδευση και η δυνατότητα να αναπτυχθούν σε μια διαπολιτισμική και ανοιχτή κοινότητα, η οποία καλωσορίζει τη διαφορετικότητα και προάγει τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, ενθαρρύνοντας συνεχώς την ανεξάρτητη σκέψη και δράση τους.

Οι δραστηριότητες του El Sistema Greece είναι ανοιχτές σε όλα τα παιδιά: τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες.

Η Ελλάδα έχει υποδεχθεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες τα τελευταία χρόνια, ενώ οι πολίτες της αγωνίζονταν να ξεπεράσουν μια μεγάλη οικονομική κρίση. Οι νέοι, τόσο από την ελληνική όσο και από την προσφυγική κοινότητα, έχασαν ευκαιρίες για ποιοτική εκπαίδευση και ανάπτυξη. Στόχος του El Sistema Greece είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας αυτών των παιδιών και στην κοινωνική τους ένταξη, προσφέροντάς τους την αίσθηση του ανήκειν και έναν νέο σκοπό. Μέσω δωρεάν μαθημάτων χορωδίας και ορχήστρας σε μαθητές με διαφορετικό υπόβαθρο, δημιουργεί μια ποικιλόμορφη μουσική κοινότητα, η οποία τονώνει την κοινωνικότητα των μελών της και τους ανοίγει νέους πολιτιστικούς ορίζοντες. Αν η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα και ένα ισχυρό εργαλείο για την κοινωνική ένταξη, η μουσική εκπαίδευση έχει αποδειχθεί ότι είναι μια αποτελεσματική μέθοδος κοινωνικής αλλαγής, που επηρεάζει όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τις οικογένειές τους.

Η εκπαιδευτική προσέγγιση του El Sistema Greece βασίζεται στην πρωτοποριακή μέθοδο του El Sistema της Βενεζουέλας, του πρώτου κοινωνικού προγράμματος που βασίστηκε στη συλλογική εξάσκηση της μουσικής, το οποίο ιδρύθηκε το 1975 από τον José Antonio Abreu και στη συνέχεια υιοθετήθηκε από περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων βραβείων και διακρίσεων, το El Sistema αναγνωρίστηκε από τη UNICEF για την αποτελεσματικότητά του στην καταπολέμηση και πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας. 

Το εκπαιδευτικό μοντέλο του El Sistema Greece επιδιώκει να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει, φέρνοντας κοντά παιδιά και νέους από διαφορετικές ομάδες και στοχεύοντας στην συμπερίληψη και την κοινωνική τους ένταξη.

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 2.500 παιδιά και νέοι ηλικίας 5-26 ετών έχουν συμμετάσχει στις δραστηριότητες του El Sistema Greece.

Ενεργοί Καλλιτέχνες- Αληθινοί Μουσικοί

Συνδυάζουμε την ομαδική μάθηση και την καλλιτεχνική αριστεία. Στη σκηνή, τα παιδιά αντιμετωπίζονται ως καλλιτέχνες που μπορούν να αναπτύξουν τις μουσικές και κοινωνικές τους δεξιότητες, να αμφισβητήσουν τα στερεότυπα και να αποδείξουν στην πράξη την αξία τους ως ενεργά μέλη μιας ευρύτερης κοινότητας.

Οι μαθητές του El Sistema Greece καλούνται συχνά να εμφανιστούν σε μικρές και μεγάλες συναυλίες, σε μερικές από τις σημαντικότερες σκηνές της χώρας, κάτι που συμβάλλει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους και τους προσδίδει επαγγελματισμό και τεχνογνωσία. Έχουν εμφανιστεί στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, έχοντας συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως: Joyce Didonato, Il Pomo d’Oro, MOYSA, Yale Alumni Choir, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, το Venezuelan Brass Ensemble για να αναφέρουμε κάποιους. Ορισμένοι από τους μαθητές του El Sistema Greece είχαν επίσης την ευκαιρία να εμφανιστούν στο εξωτερικό, στο Ηνωμένο Βασίλειο (Southbank Centre στο Λονδίνο και στο Birmingham Conservatory), στη Γαλλία (Philharmonie de Paris και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο), στη Σουηδία (Side by Side στο Γκέτεμποργκ), στην Ισπανία (Auditorio Nacional στη Μαδρίτη) και στην Ιταλία (Pesaro).

Want to know more about us? Just download brochure...
Services

We deals with many services to take extra care of your problem solutions.

Business services is a general term that describes work that supports a business but does not produce a tangible commodity. Information technology is important.

Tax Consultancy

This is one of many areas of professional services where our firm is well ahead of the competition.

Audit & assurance

People are only as good as the tools they possess. So, to consistently deliver high-quality auditing services.

Value Added Tax

We are providing and dealing with all sorts of legal and professional services and matters to operate.

Accounting Services

Our professionals provide a range of accounting and assurance services of the highest standards.

Tax Outsourcing

Unlike our competitors we have in house qualified lawyers and accountants who can help you.

Amazing Strategy

Operates an atmosphere that promote creative approach for clients needs.
Funfact

Don’t misread here we have random & interesting facts.

Starfish can re-grow their arms. In fact, a single arm can regenerate a whole body. Google’s founders were willing to sell & consult.
1 +
Team members
1 +
Winning Awards
1 +
Client’s Feedback
1 +
Completed Works
Testimonial

It’s always a joy to hear that the work we do, has positively reviews.

We have spent 9 years working for one of Australia’s most recognised and successful retailers so we have many good review of works.