Χάρη στη μουσική, τα παιδιά αποκτούν εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον και αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας ενώ ενσωματώνονται στα μουσικά σύνολα του El Sistema Greece, τα οποία λειτουργούν ακριβώς όπως οι μικρές κοινωνίες. Τα μέλη μιας ορχήστρας, μαθαίνουν να εργάζονται με συνέπεια για να επιτύχουν τους στόχους τους και να γίνονται όσο το δυνατόν καλύτεροι.  Περνώντας χρόνο με τους συνομηλίκους τους σε ένα περιβάλλον ανοχής και αλληλεγγύης, αναπτύσσονται ως προσωπικότητες και μαθαίνουν να αποδέχονται τον εαυτό τους και τους άλλους.

Η El Sistema Greece Youth Orchestra (ESGYO) δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2017.

Δεν πρόκειται για ακόμα μια νεανική ορχήστρα αλλά για ένα εκπαιδευτικό μουσικό σύνολο που προσφέρει μια μοναδική διαδικασία ορχηστρικής μάθησης, βασισμένη στις αρχές και τις πρακτικές διδασκαλίας του El Sistema Βενεζουέλας. Μέσα από ένα ευρύ ρεπερτόριο και διασκεδαστικές δραστηριότητες, στόχος της ορχήστρας είναι να προωθήσει την κοινωνική ενσωμάτωση, να ενισχύσει την ασφαλή επικοινωνία και να παρέχει μουσική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Η μουσική μετατρέπεται σε εργαλείο προκειμένου οι νεαροί μουσικοί να εκφράζονται και να ονειρεύονται και η El Sistema Greece Youth Orchestra φέρνει κοντά τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας και θρησκείας. 

Κατά τη διάρκεια των προβών τα μέλη της ESGYO εξασκούνται είτε τμηματικά ανά όργανο (sectional) είτε όλοι μαζί (tutti), και μαθαίνουν πώς να είναι μέλη μιας ορχήστρας, υπό την καθοδήγηση της Μαέστρου Safira Antzus-Ramos.

Η ορχήστρα είναι ανοιχτή σε παιδιά και νέους ηλικίας 8-26 ετών που γνωρίζουν κάποιο ορχηστρικό όργανο.

Επιπλέον πληροφορίες

Πρόβα κάθε Σάββατο απόγευμα 16.00-19.00

Νέα Εκπαιδευτήρια Γ.Μαλλιάρα, Ερεχθείου 6, Άλιμος  174 55, Αθήνα

2A (2)