Η Αλέξια και το El Sistema Greece σε μια τζαζ Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

Αλέξια

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 20.00 και τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 18.30, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος την αγαπημένη τραγουδίστρια Αλέξια, με τη διαχρονική παρουσία και τη μοναδική φωνή,  σε μια ξεχωριστή συνεργασία με τη διαπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα του El Sistema Greece.

Jose Angel Salazar Marin © Vasso Paraschi
Jose Angel Salazar Marin © Vasso Paraschi

Λίγες μόλις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, το El Sistema Greece ενώνει τις δυνάμεις του με την Αλέξια και τους μουσικούς της, για να παρουσιάσουν μαζί ορισμένα από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα κινηματογραφικά τραγούδια διεθνώς, από τις αρχές του 1900 μέχρι τη «χρυσή εποχή» των ταινιών του Χόλιγουντ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου José Ángel Salazar Marín. Συνδυάζοντας την τζαζ με την κλασική μουσική, οι αριστοτεχνικά φτιαγμένες ενορχηστρώσεις, μεταφέρουν με ευρηματικό τρόπο τον ήχο της τζαζ, γκόσπελ και σουίνγκ μουσικής των ταινιών εποχής κατευθείαν στην καρδιά της Αθήνας. 60 παιδιά και νέοι, ηλικίας 10-26 ετών, με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο και καταγωγή από 30 χώρες , ερμηνεύουν κλασικές διασκευές, που φέρουν το αυθεντικό τζαζ φωνητικό στυλ της Αλέξιας δημιουργώντας μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα.

Μια απρόσμενη μουσική συνάντηση με αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια αλλά και διεθνείς επιτυχίες συνδεδεμένες με την πιο μαγευτική εποχή του χρόνου σε νέες ανατρεπτικές εκτελέσεις.

©Alexia_SNFNostos_1_2021
©Alexia_SNFNostos_1_2021

Η Αλέξια είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη και πολυβραβευμένη  τραγουδίστρια, συνθέτης, στιχουργός καικοινωνική ακτιβίστρια, η οποία έχει τιμηθεί επανειλημμένα με χρυσούς και πλατινένιους δίσκους και έχει ερμηνεύσει ποικίλα και ετερόκλητα μουσικά είδη. Με μια πορεία 40 ετών και 45 ηχογραφημένους δίσκους, έχει αναπτύξει το δικό της εκλεκτικό μουσικό ύφος, ενώ εμπνέεται από ένα μεγάλο φάσμα μουσικών ειδών. Οι εγγενείς φωνητικές της δεξιότητες, το προσωπικό της στυλ, η έκφραση και ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύει ένα τραγούδι, το ηχόχρωμα της φωνής της, που εκτείνεται σε τρεις οκτάβες, και το βιμπράτο της, ενσαρκώνουν την ουσία του πρωτοποριακού της ήχου. Η Αλέξια έχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους σημαντικότερους μουσικούς του κόσμου, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Chick Corea, John Patitucci κ.α. Είναι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ συνεχίζει να μεταδίδει την αγάπη της για τη μουσική, μέσα από τις θεματικές της συναυλίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συντελεστές:

Αλέξια Βασιλείου | Φωνή & Σύλληψη
El Sistema Greece Youth Orchestra | Ορχήστρα
José Ángel Salazar Marín | Μουσική διεύθυνση

Τζαζ σύνολο: 

Γιώργος Μορφίτης | Πιάνο & Μουσική Προετοιμασία
Δημήτρης Κασσαβέτης | Ηλεκτρική Κιθάρα
Φίλιππος Παππάς | Σαξόφωνο
Γιώργος Παλαμιώτης | Μπάσο
Νίκος Κασσαβέτης | Κρουστά
Άλεξ Κασσαβέτης | Ηλεκτρικό Μπάσο

Γιώργος Μορφίτης | Ενορχηστρώσεις

Δευτέρα 19/12, 20.00 & Δευτέρα 26/12, 18.30
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος 

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
• διαδικτυακά στον ιστότοπο Ticket Services
• τηλεφωνικά: 210 7234567 (Υπηρεσίες Εισιτηρίων)
• στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα)

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Η προπώληση για τη συναυλία στις 26/12 ανοίγει τη Δευτέρα 19/12 στις 12.00.